Nyheter

Det hållbara samhället – vår gemensamma utmaning

Vid årets upplaga av Mötesplats Digitala Västerbotten stod det hållbara samhället i fokus. Närmare 400 deltagare möttes, till största delen digitalt men även fysiskt, för att samverka och lära sig mer om den viktiga digitala utvecklingen i Västerbotten och uppmärksamma hur den digitala transformationen kan länkas ihop med den hållbara transformationen.

LÄS MER

Vikten av att vara sunt misstänksam!

– Medarbetare vill vara effektiva och samarbetsvilliga och det drar hackare nytta av. Att lura en dator är svårt men att lura människan som sitter vid datorn är lätt, säger Karl Emil Nikka, IT-säkerhetsexpert och föreläsare – vald till årets säkerhetsprofil i Sverige 2021. Missa inte hans och Markus Porsklevs seminarium om att avvärja IT- hoten mot våra verksamheter.

LÄS MER

God och nära vård, tisdag 7 december

Vården transformeras just nu och Västerbotten ligger i framkant av utvecklingen. På vårt seminariespår ”God och nära vård” får du lyssna till inspirerande exempel från kust och inland om nya sätt att möta behoven inom vården – med digitala hjälpmedel.

LÄS MER

Framtidens hållbara arbetsplats

Både medarbetare och chefer står i en helt ny verklighet. Fördelarna är många men samtidigt finns många utmaningar. Vår keynote Nina Bozic talar om självledarskap och ledarskap, som behöver förändras och utvecklas för att möta de nya behoven hos framtidens hybrida arbetsplats.

LÄS MER

Lena vann guldbiljetter!

– Det ska bli väldigt intressant, säger Lena Bieblad om sitt deltagande på Mötesplats Digitala Västerbotten. Vi har en spännande framtid att möta och den här konferensen kommer perfekt i tid. Jag ser särskilt fram emot föresläsningen om ”Framtidens hållbara arbetsplats” med Nina Bozic.

LÄS MER

Digitalisering och hållbarhet hänger ihop

Vill du bli inspirerad i ditt arbete för en hållbar utveckling? Då ska du lyssna till vår keynote Karin Nyberg som talar om vikten av att förstå sin egen roll i skapandet av ett samhälle vi vill leva i – och att visualisera en attraktiv framtid.

LÄS MER

Samhällsförändring och digitalisering i norra Sverige

– Det är nu det händer, och det händer stora saker i norra Sverige, säger Sverker Olofsson. Tillsammans med en spännande panel kommer han att vrida och vända på frågorna kring den snabba samhällsförändring som pågår och hur vi kan dra nytta av utvecklingen och skapa förutsättningar fullt ut i hela länet.

LÄS MER

Anmäl dig här

Du kan delta online eller unna dig en guldbiljett och vara med på plats i kulturhuset. I en guldbiljett ingår även middag och underhållning.

7-8 december 2021.

Årets tema

”Det hållbara samhället i en digital tid” är konferensens röda tråd. Temat inbjuder till intressanta samtal om framtidens arbetsplats, den sociala hållbarheten och den nya tekniken och välfärden – när digitaliseringen inte längre är valbar.

Kontakta oss

Projektledare 
ANDREAS SKOG 
tel: 073-819 08 63
 
andreas.skog@regionvasterbotten.se 

Kommunikation
CECILIA LINDELL
tel: 070-254 57 37
cecilia.lindell@regionvasterbotten.se

Tillsammans för regionens utveckling

Tillsammans för regionens utveckling