Guldmolnet_1200x600

Guldmolnet 2022

Guldmolnet är ett nytt pris med syfte att uppmärksamma goda exempel och sprida kunskap som leder till ökad jämlikhet i den digitala utvecklingen.

Läs om finalisterna här och om alla nominerade här 

Vinnaren
Vinnaren koras under Mötesplats Digitala Västerbottens middag på Umeå Folkets Hus den 14 december. Prisutdelningen kan även ses online.

Pris
Vinnaren får ett digitalt konstverk, en NFT* i form av ett guldmoln, skapat av Marc Strömberg, född och uppvuxen i Västerbotten. instagram.com/marc.ua

Jury

Guldmolnets jury består av representanter från Strategirådet för digital utveckling och Mötesplats Digitala Västerbotten med partners:

     

Karolina Johansson kommunchef Vännäs kommun
Hanna Lundborg digitaliseringsstrateg SKR
Niklas Gandal strateg Regional utveckling, Region Västerbotten
Andreas Carlsson Senior sales manager Telia Company AB.

Om Guldmolnet

Guldmolnet är ett nytt årligt pris, instiftat av Strategirådet för digital utveckling. Detta för att lyfta och motivera det arbete som görs i regionen för att nå målen i handlingsplanen för digital utveckling. Syftet med utmärkelsen är att inspirera, sprida goda exempel och öka lärandet, för att göra digitaliseringen mer jämlik och ge ny kunskap och insikt till grupper som ännu inte är engagerade i frågan.

*En NFT kan beskrivas som ett unikt digitalt konstverk eller produkt. Information om äganderätten för en NFT lagras i en digital blockkedja, en typ av databas, där den både kan säljas och överlåtas. Läs mer på Wikipedia.

Till startssidan