Årets evenemang

Mötesplats Digitala Västerbotten genomförs digitalt och på plats i Umeå Folkets Hus 14-15 december. Nu utvecklar vi den digitala upplevelsen ännu mer samtidigt som vi också träffs på plats. Norrlands stora konferens om verksamhetsutveckling och digitalisering ska också vara årets bästa hybridkonferens.

Foto:  Jonas Westling

Livesändning och live på plats

Precis som tidigare år kommer medverkande, keynotetalare och deltagare att bidra från många olika platser i Västerbotten och Sverige. Deltagare på plats kommer att få uppleva en digital produktion och se samma innehåll som deltagarna online.

Mötesplats Digitala Västerbotten har höga ambitioner kring mötet mellan människor och vi kommer därför att öppna upp för både en digital och en fysisk utställarmiljö där näringsliv, offentlig sektor och andra aktörer kan mötas och lära av varandra.

På plats kommer vi att genomföra samtal och workshops parallellt med de digitala seminariespåren och här finns möjlighet att själv välja sitt deltagande. Allt digitalt material spelas in och görs tillgängligt för mötesplatsens deltagare.

Anmälan öppnas efter semestern – Varmt välkommen!

Cyberattack: Kalix kommun och Microsoft till Mötesplats Digitala Västerbotten 2022

Mitt i natten den 16:e december drabbades Kalix kommun av en cyberattack, inkräktarna krävde en lösensumma för att stoppa krypteringen. Kommunen vägrade gå den vägen.
— Det är utpressning på hög nivå. Och det är verkligen viktigt att vi inte stöttar den här typen av brottslighet genom att betala, säger Maria Henriksson kommundirektör i Kalix.

Läs mer

Sundsvall utsedd till årets digitaliseringskommun

Utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun delas ut till den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet.

Läs mer

Nytt för i år

Vi tror att en modern mötesplats tar tillvara på deltagarnas kompetens och engagemang, vi kommer därför att arbeta med att utveckla workshops både digitalt och på plats i Umeå där du som deltagare behövs för att bidra med ditt perspektiv och dina erfarenheter.

Under Mötesplats Digitala Västerbotten  kommer vi också att instifta och dela ut ett pris för digital utveckling, mer information om nominering kommer inom kort!

Varmt välkommen!  

Anmäl dig här

Du kan delta online eller live på plats i Umeå Folkets Hus 13–14 december 2022.

Anmäl ditt intresse redan nu!

Årets tema

”Västerbotten – en levande plats” är konferensens röda tråd. Att arbeta, lära och delta i det demokratiska samtalet i hela regionen möjliggörs genom digitala lösningar och digital kompetens.

Till startssidan