Samverkan är vår framgång

– Västerbottens kommuner har under lång tid samverkat kring digitalisering, säger Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör, Region Västerbotten.

Det händer stora saker i norra Sverige och regional utveckling i Västerbotten är mer angeläget än någonsin. En person som står mitt i detta utvecklingsarbete är Anna Pettersson. Som regional utvecklingsdirektör för Region Västerbotten har hon bland många viktiga uppdrag, en betydelsefull roll i länets goda samverkan och höga ambitioner kring digitalisering och samhällsomvandling.

– Digitaliseringen är en förutsättning för att vi ska kunna skapa en levande plats och en hållbar välfärd i vår region, säger Anna.

.

Samverkan i länet
Anna Pettersson leder bland annat Kommunchefsforum i Västerbotten och i samband med Mötesplats Digitala Västerbotten kommer forumet att träffa Strategirådet för digital utveckling* och Patrik Sundström digitaliseringschef i Sveriges kommuner och Regioner, för att tillsammans ta steg framåt i kommunernas digitaliseringsarbete.

– Västerbottens kommuner har under lång tid samverkat kring digitalisering. För att få effekt behöver vi driva utvecklingen tillsammans, det ger oss både handlingskraft och glädje i förändringen, säger Anna.

.

Anna om Guldmolnet
Den nya utmärkelsen Guldmolnet som delas ut i samband med Mötesplats Digitala Västerbottens middag och kvällsprogram i Umeå Folkets Hus, är instiftat av Strategirådet. Om det säger Anna:

– Jag ser fram emot att få ta del av goda exempel på digital utveckling från Västerbotten. Guldmolnet är viktigt eftersom priset lyfter fram hur våra fantastiska medarbetare i offentlig sektor i Västerbotten arbetar för att skapa en smartare och bättre välfärd.

.

Tips!
Missa inte prisutdelningen av Guldmolnet, du kan vara med både på plats och online den 14 december. Och missa inte uppsnack med Anna Pettersson och Andreas Skog kl. 12:30 samma dag, inför starten av årets Mötesplats Digitala Västerbotten!

.

*Strategirådet för digital utveckling
Bildades 2021 med ett uppdrag att ta fram en verksamhetsplan för kommunernas gemensamma digitaliseringsarbete. Strategirådet koordineras av Region Västerbotten och består av tre kommunchefer och digitaliseringschef/IT-chef från Umeå och Skellefteå kommun. Rådet rapporterar kontinuerligt sitt arbete till de övriga kommuncheferna via Kommunchefsforum.

.

Foto: Patrick Trägårdh

Anmäl dig här

5–6 december online och på plats i Skellefteå.

Föregångare i omställning

Digitaliseringen ger möjligheter för Västerbotten att vara “föregångare i omställning” – uppkopplad, jämlik och hållbar.

Till startssidan