Nytt pris för digital utveckling

Det är dags att synliggöra den digitala utveckling som pågår i Västerbotten.

Guldmolnet är ett nytt årligt pris till en verksamhet som utvecklar Västerbotten genom digitalisering. Priset är instiftat av Strategirådet för digital utveckling och årets vinnare, tillsammans med alla nominerade, kommer att uppmärksammas i Region Västerbottens digitala kanaler och på Mötesplats Digitala Västerbotten.

Priset delas ut med syfte att lyfta och motivera det arbete som görs för digital utveckling i länet. Genom att sprida dessa goda exempel och ge ny kunskap till grupper som ännu inte är engagerade i digitaliseringsfrågan kan vi arbeta för att göra digitaliseringen mer jämlik.

– Sveriges kommuner och regioner ser positivt på utvecklingen i Västerbotten. Som representant för SKR känns det viktigt att vara med i juryarbetet för Guldmolnet och därigenom få inblick i initiativ som pågår runt om i länet som utvecklar och bygger välfärd genom digitalisering. Initiativ som vi dessutom kan hjälpa till med att sprida kännedom om till andra kommuner och regioner, säger Hanna Lundborg digitaliseringsstrateg, SKR.

.

Jury
Guldmolnets jury består av representanter från Strategirådet för digital utveckling och Mötesplats Digitala Västerbotten med partners: Karolina Johansson kommunchef Vännäs kommun, Hanna Lundborg digitaliseringsstrateg SKR, Niklas Gandal strateg Regional utveckling, Region Västerbotten, Andreas Carlsson Senior sales manager Telia Company AB.

.

Var med och nominera du också! Skicka in din kandidat senast den 31 oktober.
Läs mer om hur du nominerar här: https://motesplats.digitalavasterbotten.se/guldmolnet/

Anmäl dig här

5–6 december online och på plats i Skellefteå.

Föregångare i omställning

Digitaliseringen ger möjligheter för Västerbotten att vara “föregångare i omställning” – uppkopplad, jämlik och hållbar.

Till startssidan