Guldmolnet 2023 – finalisterna är utsedda!

Guldmolnet är ett pris med syfte att uppmärksamma goda exempel och sprida kunskap som leder till ökad jämlikhet i den digitala utvecklingen. Juryn har bland femton fantastiska nomineringar utsett tre värdiga finalister som gör upp om priset.

Finalisterna presenterar sina verksamheter på Mötesplats Digitala Västerbotten kl. 15.00 – 16.00 den 5 december, på Sara kulturhus i Skellefteå och online. Vinnaren koras under Mötesplats Digitala Västerbottens middag på restaurang Cinco, som inleds kl. 19.00 samma kväll.

Vinnaren får ett digitalt konstverk i form av ett guldmoln skapat av konstnären Marc Strömberg. 

Finalister till Guldmolnet 2023:

Behörighetsbiet
Behörighetsbiet är en digital, smart checklista till chefer för att förenkla introduktionen av nyanställda och hantera behörigheter. Genom att dela upp processen i steg med tillhörande aktiviteter har man samtidigt skapat nya möjligheter för uppföljning och utveckling.
Skellefteå kommun

Digitala seniortorget 
En ny webbtjänst som är lätt att ta del av, oavsett digital vana, intresse och språk. Målet var att tillsammans med andra verksamheter, samarbetspartners och civilsamhället inspirera fler att delta i aktiviteter för ett aktivt och hälsosamt seniorliv. 
Umeå kommun i samverkan med seniorer och samverkansparter

eRUM Lycksele
Det började enkelt med två stolar och en skärm på biblioteket där eRUM gav handledning och stöd i digitala frågor. En vägg har nu byggts i biblioteket för sekretess och integritet. I rummet finns en teknikvägg med teknik som passar till aktuell tekniksafari, som kan handla om Blåtand, smarta hem, källkritik och säkerhet online. 
Lycksele kommun 

Läs mer om våra tre finalister!

Anmäl dig här

5–6 december online och på plats i Skellefteå.

Föregångare i omställning

Digitaliseringen ger möjligheter för Västerbotten att vara “föregångare i omställning” – uppkopplad, jämlik och hållbar.

Till startssidan