Guldkväll med tapas, mingel och prisutdelning!

Decembermörkret kommer att lysas upp av en härlig festkväll tillsammans med Guldmolnetvinnare, digitala kreatörer och god mat på nyöppnade Cinco i Skellefteå, allt ackompanjerat till tonerna från Skellefteås musikestetelever.

Guldkvällen är en av höjdpunkterna under Mötesplats Digitala Västerbotten i Skellefteå 5–6 december. I år kommer kvällen att inramas av musik från musikestetelever från Anderstorpsskolan och dessutom gästar en superduperpanel under kvällen!

Artificiell intelligens, kulturarv och kreativitet
Carola Fallgren som arbetar med etableringen av Arctic Design Center kommer att leda ett dynamiskt samtal med kreatörerna Linus Johansson som arbetat på North Kingdom Design & Communication och fotograf Paulina Holmgren, ordförande i Svenska Fotografers Förbund om en framtid där skapande verksamhet och vårt gemensamma minne utmanas och förstärks av ny teknik. Med i samtalet finns också gymnasieelever och Carl Heath, forskare med fokus på sociala medier och digital resiliens från RISE.

Vem vinner Guldmolnet 2023?
Finalister är Behörighetsbiet från Skellefteå kommun som bidrar till nytta och struktur av det redan befintliga sociala arbetet, Digitala seniortorget från Umeå kommun, en ny lätt webbtjänst som inspirerar fler att delta i aktiviteter för ett aktivt och hälsosamt seniorliv och eRUM från Lycksele kommun, här erbjuds medborgarna aktuella tekniksafaris som kan handla om blåtand, smarta hem, källkritik och säkerhet online.  

Varmt välkommen!

Läs mer om Guldmolnet

Anmäl dig här

5–6 december online och på plats i Skellefteå.

Föregångare i omställning

Digitaliseringen ger möjligheter för Västerbotten att vara “föregångare i omställning” – uppkopplad, jämlik och hållbar.

Till startssidan