Patrik Sundström ser möjligheterna 

– Jag kan egentligen väldigt lite om teknik, min drivkraft handlar om att bidra till samhällets utveckling.

Patrik Sundström är Chief Digital Officer på Sveriges kommuner och regioner (SKR). Han menar att digitalisering primärt inte handlar om teknik utan om förändring av beteenden och arbetssätt, med stöd av ny teknik. På Mötesplats Digitala Västerbotten kommer han att tala om de fantastiska möjligheter som ny teknik innebär för att förbättra servicen för invånare och ge medarbetare en bättre dag på jobbet.

– Våra städer, byar och regioner behöver vara attraktiva platser för människor och företagare att flytta till och förverkliga sina drömmar i. Digitaliseringen skär rakt igenom hela samhällsbygget och måste vara en naturlig del i både offentlig sektor, det privata näringslivet och civilsamhället, säger Patrik Sundström. Han fortsätter:

– Sverige har länge varit ett föregångsland inom IT och digitalisering men vi är i ett läge nu där vi faktiskt behöver trycka på gasen lite mer och öka hastigheten för att utveckla nya arbetssätt och använda den nya tekniken fullt ut.

.

Om Patrik Sundström

Att Patrik Sundström är digitaliseringschef på SKR innebär att han har ett övergripande ansvar för att hålla ihop det arbete som görs för att stödja kommuner och regioners utveckling inom digitalisering. Det handlar också om hitta vägar för att göra gemensam sak, till exempel att påverka riksdag, regering och EU för att kommuner och regioner ska få de bästa förutsättningarna att samverka med varandra digitalt och utveckla nya arbetssätt.

– Kommuner och regioner är kittet som håller ihop samhället och möter invånare både när vi mår som allra bäst och är som mest framåtlutade, men också när vi är som skörast. Den spännvidden känns väldigt stimulerande att befinna sig i, säger Patrik.

Som född och uppvuxen i norrbotten menar Patrik att han är präglad av glesbygdsmentaliteten.
– Jag syftar på viljan att ta ansvar för sin egen utveckling – ingen annan kommer att lösa det utan det gäller att skapa allianser med dem som finns runt om kring och göra bra grejer tillsammans, säger Patrik.

.

Patrik Sundströms deltagande i Mötesplats Digitala Västerbotten den 14 december:

  • Input och reflektion i kommunchefsforum kl. 10-12.
  • Keynote-talare kl. 13.30 om digital utveckling som behövs för att skapa ett levande samhälle ”Världsklass i Västerbotten”
  • Delaktig som samtalspartner och reflektör kring Regional Digital Strategi kl. 15-16. 

 

Anmäl dig här

5–6 december online och på plats i Skellefteå.

Föregångare i omställning

Digitaliseringen ger möjligheter för Västerbotten att vara “föregångare i omställning” – uppkopplad, jämlik och hållbar.

Till startssidan