Program 2024

Här publiceras och uppdateras programpunkter löpande inför starten den 26 november. Titta in då och då, så att du inte missar något spännande.

Tisdag 26 november

Partners och projekt presenterar sin verksamhet och goda exempel – både i Clarion Hotel Umeå och i den digitala expoytan i Coeo. 

Andreas Hedlund bjuder in gäster och snackar upp dagen.

Andreas är digitaliseringsledare på Skellefteå kommun. AI är hans ”hjärtebarn” som vi nu fått in i samtalet på bred front och nu är det viktigt att vi tar den förändringskraften i anspråk och hittar casen som både effektiviserar och höjer kvalitet.

Introduktion av årets program och upplägg.
Malin Bergvall är vår huvudmoderator tillsammans med co-pilot Andreas Hedlund.

Malin jobbar till vardags som projektledare och samordnare för digitalisering och innovationsledning på Region Västerbotten. Hon brinner för att skapa förutsättningar för omställning och förnyelse i kommuner, både inom den egna organisationen och tillsammans mellan olika aktörer i ett värdesystem.

Vi behöver accelerera omställning och säkra effekthemtagning genom att vara datadrivna, innovativa och modiga. I en tid av förändringstryck till följd av demografi, klimat och geopolitiskt läge spelar de lärande och inkluderande organisationerna en nyckelroll. I ledarskapet och medarbetarskapet ska vi tillsammans bära prioriteringar, förändrade arbetsformer och nya förhållningssätt. Kraften och framgången ligger i Tillsammans. 
 
Karin Ahnqvist HR-direktör, Umeå kommun

SKR:s handslag med kommunerna om välfärdsutveckling genom digitalisering firar ettårsjubileum. Syftet med Handslaget är tydligt, att action och att tillsammans för att skapa smart och tillgänglig digitalisering. Nu har över 200 kommuner samlats kring gemensamma, konkreta digitaliseringsinitiativ. Samtidigt planerar kommun-Sverige, i dialog med myndigheter och andra aktörer, för fortsatt gemensam utveckling. Utifrån förändringarna den nationella spelplanen, vilka förutsättningar skapas för att öka takten för digitalisering i Västerbotten? 

Markus Bylund sektionschef digitalisering och innovationsledning, SKR

Nacka är en av Sveriges vassaste digitaliseringskommuner när det gäller att få till nyttiggörande av digitalisering och att gå från strategi till handling. Parallellt går de aktivt in för att sprida sina erfarenheter och sitt sätt att arbeta med det till sina invånare till resten av offentliga Sverige. Vilka utmaningar har man i kommunvärlden och vad har varit Nackas framgångsfaktorer i att kunna hitta vägen fram i både styrmodell och organisation för att bli en självklar partner till verksamheterna i både strategi och stöd?

Brita Molavi Rösblad digitaliseringschef, Nacka kommun 

Partners och projekt presenterar sin verksamhet och goda exempel på sin exposida i Coeo och på Clarion Hotel Umeå.

I vår sändningsplattform, Coeo, kan du 14.30 – 15 kliva in i ett chattrum och snacka AI med Andreas Skog AI Sweden och Andreas Hedlund AI Samordnare Skellefteå kommun – dela dina tankar och funderingar om smått och stort! Se också till att fördjupa dig i AI och digitala strategier i industriföretag  under seminariespår på onsdagen.

I vår Expo kan också passa på att se en film om hur Inpipe i Vilhelmina utvecklar sin digitala strategi med hjälp av projektet DOVI. 

15.00 Valbara seminarier

Detta spår sänds digitalt men kan även ses live från Huvudscenen

Så tar vi position och bygger grunden för omställning 
Strategirådet för digitalisering öppnar upp för fördjupad dialog med Markus Bylund, SKR och andra nationella parter om hur vi drar nytta av det som sker nationellt för att höja tempot för digitalisering i Västerbottens kommuner – och vilka grundförutsättningar vi behöver skapa lokalt och gemensamt regionalt för att det ska kunna ske.

Strategirådet beskriver också det pågående arbetet med att etablera en gemensam basnivå för kommunernas digitalisering. En beskrivning av vilka grundläggande förutsättningar länets kommuner behöver uppnå för kunna utveckla samverkan och ta hem nytta fån nationella initiativ som Handslaget på ett hållbart sätt.

   

Medverkande:
Markus Bylund SKR
Brita Molavi Rösblad Strategirådet för digitalisering i samverkan
Eleonore Hedman kommunchef Norsjö
Peter Persson kommunchef Storuman 
Karolina Johansson kommunchef Vännäs 
Michael Carlberg Lax CIO Skellefteå kommun
Elisabeth Eriksson Förbundschef Lystkom
Thomas Molén Digitaliseringsstrateg Umeå kommun

Moderatorer: Magnus Rudehäll och Malin Bergvall Region Västerbotten 

Detta spår sänds digitalt men kan även ses live från Uppsnackscenen

Guldmolnet finalisterna presenterar sina utvecklingsarbeten 
Priset Guldmolnet syftar att uppmärksamma goda exempel och sprida kunskap som leder till ökad jämlikhet i den digitala utvecklingen. Det delas ut till ett initiativ, en verksamhet, ett projekt eller en organisation i offentlig sektor i Västerbotten som omsätter intentionerna i kommunernas gemensamma verksamhetsplan i praktisk handling. 

Syftet med utmärkelsen är att göra digitaliseringen mer jämlik genom att hylla och sprida goda exempel för att förmedla kunskap till och väcka engagemang hos nya grupper. 

Finalisterna presenteras
I detta seminariespår kommer de tre finalisterna till priset Guldmolnet att berätta om sina utvecklingsarbeten och hur de använder digitaliseringens möjligheter i att lösa utmaningar i välfärden. 

Moderator: Hanna Lundborg SKR

Förmågebyggande för digital acceleration 

Detta seminariespår har fokus på hur man konkret skapar organisatoriska förutsättningar för digital acceleration. I samtal med Joakim Jansson, Digjourney beskriver Henrik Palmblad Wennergren Nacka kommun och Mattias Wallmark Umeå kommun, hur de tagit stora
steg framåt när det gäller digitalisering.  

Nacka kommun ser digitalisering som en förtroenderelation. Kan beslutsfattare känna förtroende för att de beslut de tar faktiskt genererar rätt effekter och värden för Nackaborna så ökar mognaden i organisationen, höjer innovationsförmågan och snabbar upp utvecklingstakten. Men hur går det till, vad gör Nacka kommun… 

Umeå kommun utgår från kommunens övergripande behov av omställning och hur de med digitalisering stöttar kommunverksamheterna att skapa värde. Utmaningar som bland annat kräver förändrade samarbetsformer, arbetssätt, styrning, kompetens och kultur. Ett viktigt satsningsområde är att i högre grad använda data och utvecklas till en datadriven kommun. 

 

Medverkande:
Henrik Palmblad Wennergren digitaliseringsdirektör Nacka kommun
Mattias Wallmark verksamhetschef Digital omställning och IT Umeå kommun

Moderator: Joakim Jansson expert inom digital transformation, DigJourney
Värd: Kaj Backman Region Västerbotten 

Att utveckla verksamhetsprocesser med digitalisering som stöd

Digitalisering, oavsett om det handlar om utveckling på egen hand eller tillsammans med andra, handlar om att genomföra utveckling av verksamhetsprocesser. Seminariet innehåller nationellt och regionalt intressanta exempel som sätter fokus på vad som krävs för nyttohemtagning av utvecklingsarbetet där både verksamhetschefens roll, själva processutvecklingen och förutsättningar med tekniken berörs.

Automation i bygglovsprocessen i Nacka
Maria Melcher, verksamhetschef inom samhällsbyggnad i Nacka berättar om hur hon i sin funktion som chef behövt bidra till nyttohemtagning i arbetet med processutveckling och automation i bygglovsprocessen.

Digitalisering inom elevhälsan i Örnsköldsvik
Elevhälsan i Örnsköldsvik har genomfört ett förändringsarbete där pappershantering automatiserats för alla medgivanden och hälsouppgifter inom grund och gymnasieskola, Mikael Bergström, utvecklingsledare digital utveckling Örnsköldsviks kommun beskriver resan.

Samutveckling av processen serveringstillstånd mellan R10 kommuner
För att hitta en modell för att samutveckling och digitalisering mellan kluster av kommuner i Västerbotten har ett första arbete påbörjats under hösten av att samutveckla serveringstillstånd mellan Storuman, Åsele, Lycksele, Storuman, Norsjö och Arjeplog, som alla är kommuner inom R10.
Elin Rutqvist, chef samhällsbyggnad i Storuman kommun och Simone Wahlberg, verksamhetsutvecklare på Digitala kontoret i Skellefteå kommun berättar om målbild och sina erfarenheter om arbetet.
Samutvecklingen är en delaktivitet inom projektet DVIS (Digitala Västerbotten i samverkan) där alla länets kommuner och Örnsköldsvik bygger digital mognad och förmåga till samverkan

 

Medverkade:
Maria Melcher verksamhetschef Samhällsbyggnad, Nacka kommun mfl
Simone Wahlberg verksamhetsutvecklare digitala kontoret, Skellefteå kommun
Mikael Bergström utvecklingsledare, Örnsköldsviks kommun

Elin Rutqvist förvaltningschef Miljö och Samhällsbyggnad, Storumans kommun

Moderator: Dennis Moström digitaliseringsstrateg, Örnsköldsviks kommun

 

Digitaliseringen går fort och förändrar vårt samhälle.  Utvecklingen skapar stora möjligheter, men det följer också utmaningar och nya frågeställningar som vi som samhälle måste adressera. Det digitala samhället ställer krav på att invånare har den digitala kompetens som behövs för att kunna ta del av digital service, men tyvärr hinner inte alla med. Runt om i Sverige pågår insatser för att öka den digitala kompetensen, men frågan är för stor för att en enskild aktör ska axla det själv. Vi behöver arbeta ihop, och samarbeta för att sänka trösklarna för att inspirera fler människor till att vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen.   

Välkommen till ett samtal där vi utifrån ledorden lyssna, samarbete och mod diskuterar hur vi kan gå samman för att öka den digitala kompetensen i Sverige. Under samtalet kommer du få ta del av insikter från en kommunturné som genomfördes tidigare under hösten i region Västerbotten, spännande samverkansexempel och erfarenheter kring hur vi kan samarbeta i praktiken.  

Medverkande: 
Lina Cronquist projektledare, Digitalidag – en del av Post- och telestyrelsen (PTS)
Pia Brinkfeldt biblioteksutvecklare, Region Västerbotten
Therese Wiklund projektledare, Samhällsengagemang Swedbank

Moderator: Tapio Alakörkkö strateg  Digitalisering och Innovationsledning, Region Västerbotten

Kan eller bör AI bidra till att höja tempot i den digitala omställningen i offentlig sektor? Sofia Larsson ger handfasta tips på vägledande perspektiv och grundförutsättningar som behövs för framgångsrik implementering av AI lösningar framgångsrikt i en kommun, utifrån förstudien ”AI och kompetensförsörjning inom välfärden i Göteborgsregionen” 

Sofia Larsson verksamhetschef, Göteborgsregionens kommunalförbund (GR)   

DIN, Digital Impact North är en Europeisk digital innovationshubb som med grunden i akademisk och tillämpad forskning ska vara ett stöd i samhällsomställningen. Conny Björnehall leder ett panelsamtal som med forskning som stöd sammanfattar hinder, möjligheter och konkreta tips på hur vi snabbar på möjligheterna med digitalisering och samhällsomställning. 

 

Medverkande:
Hannes Sjöström kommundoktorand, Umeå kommun  
Sofia Larsson verksamhetschef, Göteborgsregionens kommunalförbund (GR)
Martin Güll vd, Techseed 
Virginia Zazo överläkare,  innovatör och företagare på RENOS AB och Innovationscentrum Region Västerbotten 

Panelledare: Conny Björnehall RISE 

 

Välkommen till en kväll i kulturen och kreativitetens tecken!
Richard Carstedt, regionråd hälsar välkommen till mingelmiddag.
Guldkvällen bjuder på bland annat på umeåbandet Jeff Elliot intressanta samtal, överraskningar och framför allt utdelningen av prisen Guldmolnet och Bubblaren. I fjol vann Digitala Seniortorget Guldmolnet, vem vinner i år?

Nackas nyttiggörande digitalisering

Brita Molavi Rösblad, digitaliseringschef i Nacka kommun, talar om Nackas nycklar till nyttiggörande digitalisering den 26 november

Det händer NU

Ta del av goda exempel på digitalisering som gör skillnad. Du träffar Guldmolnets finalisterna så småningom i seminarieprogrammet!

Onsdag 27 november

Partners och projekt presenterar sin verksamhet och goda exempel – både i Clarion Hotel Umeå och i den digitala expoytan i Coeo.

Andreas Hedlund snackar upp en ny dag med intressanta gäster och presenterar årets Guldmolnet-vinnare.

Lina Svensberg är expert på att driva innovationsfrämjande upphandlingsarbete och är en nationell och internationell policyskapare när det gäller offentlig sektors roll som innovationsdrivare. Med erfarenheter från att bland annat skapa startup-ekosystem i ett annat glest befolkat län sätter hon ljuset på hur samverkan mellan offentlig sektor och innovativa företag kan bidra till samhällsinnovation. 

Lina Svensberg innovationsledare, Compare/DigitalWell Arena Värmland

Lyssna, samarbete och mod – ledord för ökad digital inkludering

Snabb digitalisering och en AI-utveckling i turbo-fart. Det ökar än mer betydelsen av att minska dagens digitala utanförskap, och samtidigt aktivt agera för att motverka att nya kunskapsgap bildas. Vi behöver möta människor på platser där de känner sig trygga och genom aktörer som är relevanta just för dem. Lina talar om erfarenheterna från uppbyggandet av samverkansplattformen Digitalidag som präglats av ett aktivt lyssnande, brett samarbete och att vara modig.

Lina Cronquist projektledare, PTS-Digitalidag 

Partners och projekt presenterar sin verksamhet och goda exempel på sin exposida i Coeo och på Clarion Hotel Umeå.

I Coeo kan du 09.40-10.10 – 15 kliva in i ett chattrum och snacka med två av dagens keynotes, Lina Svensberg och Martin Güll. De pratar gärna med er om att möjliggöra innovation, samskapande och att leda omställning – ta chansen för ett värdefullt utbyte! Digitala strategier i industriföretag kommer du också kunna fördjupa dig i under seminariespår  onsdag förmiddag.

Passa också på att se en film om hur Inpipe i Vilhelmina utvecklar sin digitala strategi med hjälp av projektet DOVI.

10.00 Valbara seminarier

Detta spår sänds digitalt men kan även ses live från Huvudscenen

”Så samverkar vi för robusthet, resiliens och förnyelse”
Olika former av samverkan är nödvändigt om vi ska lyckas med en hållbar omställning. Vi har varit och är duktiga på samverkan i Västerbotten. I takt med utmaningar och möjligheter samhällsförändringar bidrar med måste nu både former, organisationer och uppdrag utvecklas. I detta seminarium får du möta representanter från några av länets samverkansinitiativ inom digitaliseringsområdet. De kommer att berätta hur de bidrar till robust drift, resiliens och förnyelse i Västerbotten i dag. Vad som är aktuellt i närtid och diskutera hur vi tillsammans utvecklar samverkan i framtiden.
I rundabordssamtal berörs också både framgångsfaktorer och utmaningar i samverkan.

Kort om de medverkande:
AC Net – Driver och tillhandahåller bland annat Västerbottens regionala bredbandsnät sedan -97 och har i sina samverkansuppdrag också har en beredskapssamordning. Tillsammans med ägare och kommuner utvecklas bolaget nu för att kunna bli en bredare samverkansplattform för digitalisering med förutsättningar för inflytande för kommunerna.
Lystkom – Kommunalförbund för Lycksele, Storuman, Vilhelmina och Åsele som framgångsrikt samordnar allt från kundtjänst till samupphandling och införande av E-arkiv. De hanterar idag bland annat IT drift för Storuman och Lycksele, ett driftsuppdrag som nu utökas till både Åsele och Dorotea under de kommande åren.
Umeå Energi – Ett energibolag som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. De har nu tillsammans med Skellefteå kraft tagit nya grepp i att samverkan om resurser för stärkt driftsäkerheten i stadsnäten under kristider men också för att möta samhällets ökade krav på digitalisering
Digitala kontoret – 2019 började enheten bedriva e-tjänstesamverkan i projektform. Syftet var att sätta fart på e-tjänsteutvecklingen i länet. Efter 3,5 år fanns över 160 e-tjänster som alla 14 deltagande kommuner kan nyttja för att ge sina invånare bättre tillgänglighet och service. Men grunden var också lagd för fortsatt e-tjänstesamverkan i länet.

 

Medverkande:
David Lindström vd AC-Net
Elisabeth Eriksson förbundschef Lystkom
Mats Berggren vd Umeå Energi Umenet AB
Karin Wikgren chef Digitala Kontoret Skellefteå kommun

Moderator: Magnus Rudehäll Region Västerbotten

Detta spår sänds digitalt men kan även ses live från Uppsnackscenen
Hur kan vi bygga förmåga i små- och medelstora företag? 

I det här seminariet får vi ta del av Josefin Landare von Schantz erfarenheter av att arbeta med digitala strategier i Västerbottens industriföretag. Vi får även svar på de mer grundläggande frågorna: vad är en digital strategi och hur ökar företagets lönsamhet med hjälp av en digital strategi? Josefin berättar om hur man arbetar fram företagets strategi och hur resan med att ta fram densamma bidrar till både ökad kunskap och handlingsförmåga i företaget? 
Vi får även ta del av exempel och lärdomar från företag i Västerbotten som genomfört denna resa inom projektet DOVI, Digital omställning i Västerbottens industrier. 

  

Medverkande: Josefin Landare von Schantz, digital strateg Dizparc  
Moderatorer: Bengt Strömgren och Lena Bieblad, båda projektledare för DOVI Region Västerbotten  

Projektet finansieras av Tillväxtverket, ERUF och Region Västerbotten, 1:1 medel.

Så säkrar vi informationen och bygger medborgarnas tillit i en digital tid

Jimmy Johansson delar tillsammans med Therese Strandberg och Johan Thulin med sig av både hotbild, lärdomar av att utsättas av cyberangrepp och vilka förmågor och insatser som är viktiga att göra både kortsiktigt och långsiktigt. 

 

Medverkande:
Jimmy Johansson kommunchef i Bjurholm
Therese Strandberg
 enhetschef vid enheten för IT-stöd och systemutveckling Umeå universitet
Moderator: Johan Thulin cybersäkerhetsstrateg SKR
Värd: Kaj Backman projektledare, Region Västerbotten

Verksamhetsutveckling med digitaliseringens möjligheter
Många kommuner i Västerbotten och nationellt står inför att göra sin första AI resa. Detta seminarium fokuserar på att ge handfasta tips och delande av erfarenheter inför att göra denna resa.

Andreas Skog från AI Sweden och Christopher Petersson SKR lyfter nationella exempel på kommuner som gör sin första AI resa och hur utbyten och stöd möjliggörs nationellt, bland annat via SKR:s AI råd och AI Swedens forum My AI.   

Sofia Larsson, delar med sig av hur Göteborgsregionen nu arbetar med AI tillämpning inom en regional innovationsarena med fokus på AI. Hon ger tips och vägledning kring förutsättningar som behöver finnas på plats i sin organisation,  vägledande perspektiv, potentialer och risker i ett AI arbete. Läs mer i  förstudien ”AI och kompetensförsörjning inom välfärden i Göteborgsregionen” som ligger till grund för innovationsarenan. 

Och, sist men inte minst kommer Andreas Hedlund, Skellefteå kommun beskriva om att ta steget från AI piloter till konkret införande, bland annat inom fastighetsförvaltning.  

Medverkande:
Christopher Peterson digitaliseringsstrateg med fokus på AI, SKR
 
Sofia Larsson verksamhetschef på Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) 
Andreas Hedlund digitaliseringsledare, Skellefteå kommun 

Moderator: Andreas Skog AI Change Agent, AI Sweden 
Värd: Simone Wahlberg verksamhetsutvecklare, Skellefteå kommun 

Omställning – om vikten av perspektivskifte och modet att orka vara i osäkerhet 

Martin Güll är en förändringsskapare med klimat i hjärtat, med personliga erfarenheter av att leda omställning och vikten av att dra nytta av och avdramatisera misslyckanden, som en del av stärka en kultur och arbetssätt för förnyelse. I denna avslutande keynote tar han utgångspunkt från sina erfarenheter och brinnande låga för gränslandet mellan privat, offentligt och civilsamhälle. Och, vad som är viktigt för att både orka och våga driva omställning (grön och digital) inom och utanför systemet.

Martin har haft en mängd roller i näringsliv och offentlig sektor, som chef, förändringsledare och affärsutvecklare. Senast jobbade han som digitaliseringsdirektör i Helsingborgs stad under resan att bli en av Europas mest innovativa städer, men är idag konsult och rådgivare kring AI, klimatneutrala smarta städer och innovation med grön digital omställning, på konsultbyrå TechSeed. Parallellt driver han också Ödet, ett passionsprojekt och fastighet i Malmö som är en cirkulär innovationshubb.

Martin Güll vd, Techseed

Vi sammanfattar årets konferens genom att gemensamt ta sikte på 2025 och nästa steg i omställning i Västerbotten. Ett arbete som både behöver insatser både på ett lokalt, regionalt och även nationellt – och inte minst genom tillsammansarbete! I detta avslutande samtal samlar ett antal parter som ger sin bild av vad de vill bidra med för att möjliggöra digital omställning i Västerbotten.

Medverkande:
Jimmy Johansson kommunchef Bjurholms kommun
Kristina Sundin Jonsson kommundirektör Skellefteå kommun
Patrik Sällström regional utvecklingsdirektör Region Västerbotten
mfl

Våra moderatorer Malin Bergvall och Andreas Hedlund sammanfattar årets mötesplats.

Passa på att boka in ett möte med dina nyfunna kontakter så fortsätter vi att utveckla världens bästa välfärd – tillsammans!

Umeå kommun anordnar studiebesök onsdag den 27 november. Samtliga platser ligger inom tio minuters promenadväg från konferenslokalerna i Clarion Hotel Umeå. Anmäl ditt intresse.

Seniortorget – 2023 års vinnare av Guldmolnet
Tid: onsdag den 27 november kl. 13.15 – 14.15
Plats: Renmarkstorget 15
Ansvarig: Lena Kapstad, Camilla Jägerving Isaksson

Seniortorget erbjuder guidning, information och inspiration som berikar livet för seniorer. Här kan man ta del av arrangemang som skapar hälsa och inspirerar till ett aktivt och rikt liv. Seniortorget har funnits sedan 2021 då Umeå kommun tillsammans med seniorer skapade konceptet. Konceptet har spridits och finns i flertalet kommuner runt om i landet. Vid studiebesöket berättar ansvariga för Seniortorget om verksamheten och hur den har byggts upp.

Umeå stadsbibliotek i kulturhuset Väven
Tid: onsdag den 27 november kl. 13.15 – 14.15
Plats: Kulturreceptionen i entrén till kulturhuset Väven på Storgatan 46A
Ansvarig: Magnus Brändström

Stadsbiblioteket erbjuder besökare ett stort utbud av medier som böcker, filmer och tv-spel, men även ett brett utbud av arrangemang, grupprum, studieplatser, mikrofilmsläsare, publika datorer och egen studio för inspelning av podcasts. Umeå stadsbibliotek är en del av det regionala samarbetet Umeåregionen, som delar bestånd, webb och andra digitala tjänster. Studiebesöket kommer att visa stadsbibliotekets utbud, ge en inblick i bibliotekens tjänsteutbud och ge en kort introduktion till Vävens övriga kulturella verksamheter. 

Testhuset – en plats för innovation och utforskande!
Tid: onsdag den 27 november kl. 13.15 – 14.15
Plats: Brogatan 15
Ansvariga: Ellen Grahn, Rebecka Janols, Emil Forsberg

Med stöd av innovationsledare och innovationsmetodik erbjuder Testhuset möjlighet att ta sig an utmaningar för att tillsammans utforska, lära och testa.

Testhuset, etablerat av Umeå Energi, är en hemtrevlig plats som består av två delar, en flexibel workshopslokal och en inredd lägenhet som möjliggör tester och demonstrationer av IoT-sensorer (Internet Of Things), smarta hem-lösningar och välfärdsteknik.

Här genomför Umeå kommun tillsammans med andra aktörer i samhället workshoppar och innovationssprintar som fokuserar på Umeås framtidsutmaningar. Det genomförs också ett pilotprojekt för IoT-sensorer i äldreomsorgen samt planering av guidade visningar av smarta hem-lösningar för seniorer.

Anmäl ditt intresse för något av studiebesöken

Studiebesök  

Umeå kommun anordnar studiebesök onsdag den 27 november kl. 13.15 – 14.15. Samtliga platser ligger inom tio minuters promenadväg från konferenslokalerna i Clarion Hotel Umeå. Välj mellan Seniortorget – 2023 års vinnare av Guldmolnet, Umeå stadsbibliotek i kulturhuset Väven eller Testhuset – en plats för innovation och utforskande! . 

Kliv in i våra digitala chattrum

Under vår Expo-paus kan du snacka AI på tisdag kl 14.30 med Andreas Skog och Andreas Hedlund och på onsdag kl 9,40 snackar du Digitala strategier med Lina Svensberg och Martin Güll. Kliv bara in i vårt chattrum. Läs mer i programmet.

Anmäl dig här

26–27 november online och på plats i Umeå

Hur höjer vi tempot?

Västerbotten är en föregångare i omställning. Tillsammans skapar vi möjligheter för ett samhälle som är ihopkopplat, smart och hållbart. 

Till startssidan