Så leder vi digitaliseringen i Västerbotten

Ta del av seminarier om digital transformation inom hälso- och sjukvård i Region Västerbotten, samt i Umeå- och Skellefteå kommun.

Den 9 december är det dags för seminariespåret Leda digitalisering. Thomas Fritz, digitaliseringsstrateg, God och nära vård Region Västerbotten, är moderator.

Först ut är Thomas Molén, Chief Digital Officer Umeå kommun. Han kommer att berätta om sitt arbete med att skapa både de förutsättningar och den kultur som krävs för att kunna dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Vi får också en lägesrapport kring Umeå kommuns pågående arbete.

Under pass 2 berättar Nalika Tjärnberg, avdelningschef e-hälsa inom Region Västerbotten, om  hälso- och sjukvårdens digitala transformation. Hon kommer bland annat att prata om att verksamhetsutveckling inom teknik till stor del handlar om ledarskap, medarbetarskap och nätverkande och att detta är viktiga frågor för att lyckas. Vi får även höra en av Region Västerbottens digitala transformationsledare, Freya Johansson, berätta om sitt arbete.

Pass 3 heter En hållbar digital strategi. Här presenterar Michael Carlberg Lax, Chief Information Officer på Skellefteå kommun, den digitala strategi som kommunen har gjort. Han kallar den ett levande dokument med principer för digital utveckling och innovation som stödjer verksamhetsutveckling.

.

Detta är ett av flera intressanta seminariespår på onsdag 9 december 09:30 -11:00.
Anmäl dig till konferensen, sedan behövs ingen föranmälan till seminarierna.

https://motesplats.digitalavasterbotten.se/program/seminarium-onsdag/

Årets program

  • Ett hållbart ledarskap i en snabbrörlig tid
  • Digital transformation
  • Innovation och mångfald
  • Artificiell intelligens och etik
  • Fokusera och organisera för ett hållbart liv

Anmäl dig här

Mötesplats Digitala Västerbotten 2020
blir en komplett onlineupplevelse med föreläsare, seminarier och mingel. 
Lunch till lunch den 8-9 december.
Deltagaravgift 1000:- exkl. moms

Anmäl dig här

Du kan delta online eller unna dig en guldbiljett och vara med på plats i kulturhuset. I en guldbiljett ingår även middag och underhållning.

7-8 december 2021.

Årets tema

”Det hållbara samhället i en digital tid” är konferensens röda tråd. Temat inbjuder till intressanta samtal om framtidens arbetsplats, den sociala hållbarheten och den nya tekniken och välfärden – när digitaliseringen inte längre är valbar.

Kontakta oss

Projektledare 
ANDREAS SKOG 
tel: 073-819 08 63
 
andreas.skog@regionvasterbotten.se 

Kommunikation
CECILIA LINDELL
tel: 070-254 57 37
cecilia.lindell@regionvasterbotten.se

Tillsammans för regionens utveckling

Tillsammans för regionens utveckling