Seminarium om digitalisering i kommunerna

Den 8 december berättar Inera om sitt uppdrag att möta kommuners digitala behov.

Seminariet innehåller tre intressanta delar som tillsammans ger dig en bred information om Ineras uppdrag. Det första passet inleds med att avdelningschef Patrik Gertsson berättar om vad Inera gör och varför det är intressant för kommunerna i Västerbotten. 

Pass nummer två ger dig information om 1177 Vårdguiden och det arbete som görs för att ta reda på hur 1177 Vårdguiden och Youmo kan förbättra för socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården. 

Avslutningspasset introducerar dig i det samarbete som Region Västerbotten och Inera har för att öka kunskapen om digital arkitektur i Västerbotten, det vill säga principer och spelregler för hur it-lösningar, system och tjänster ska byggas för att kunna samverka med varandra. 

.

Inera ägs av SKR tillsammans med Sveriges 21 regioner och 290 kommuner. Ineras uppdrag är att skapa förutsättningar för att digitalisera välfärden, genom en gemensam digital infrastruktur och arkitektur.

.

Välkommen på tisdag 8 december 14:30-16:00. 
Anmäl dig till konferensen, sedan behövs ingen föranmälan till seminarierna.

.

Årets program

  • Ett hållbart ledarskap i en snabbrörlig tid
  • Digital transformation
  • Innovation och mångfald
  • Artificiell intelligens och etik
  • Fokusera och organisera för ett hållbart liv

Anmäl dig här

Mötesplats Digitala Västerbotten 2020
blir en komplett onlineupplevelse med föreläsare, seminarier och mingel. 
Lunch till lunch den 8-9 december.
Deltagaravgift 1000:- exkl. moms

Anmäl dig här

Du kan delta online eller unna dig en guldbiljett och vara med på plats i kulturhuset. I en guldbiljett ingår även middag och underhållning.

7-8 december 2021.

Årets tema

”Det hållbara samhället i en digital tid” är konferensens röda tråd. Temat inbjuder till intressanta samtal om framtidens arbetsplats, den sociala hållbarheten och den nya tekniken och välfärden – när digitaliseringen inte längre är valbar.

Kontakta oss

Projektledare 
ANDREAS SKOG 
tel: 073-819 08 63
 
andreas.skog@regionvasterbotten.se 

Kommunikation
CECILIA LINDELL
tel: 070-254 57 37
cecilia.lindell@regionvasterbotten.se

Tillsammans för regionens utveckling

Tillsammans för regionens utveckling